Viering Vlaamse feestdag  : Het stadsbestuur en de cultuurraad organiseren samen de 11 juliviering. De viering begint om 20 uur en vindt plaats in de Lakenhal. Op het programma staat een samenzang en een gelegenheidstoespraak van Guido Fonteyn, journalist en publicist van Brussel en de ontfransing van de rand. Na afloop is er een receptie.

Aangepaste verkeerssituatie tijdens SummerThals 3x3 Basketbaltoernooi

Op zondag 6 juli organiseert de Herentalse Basketbalclub het SummerThals 3x3 Basketbaltoernooi op de Grote Markt. Hierdoor geldt er van vrijdag 4 juli om 14 uur tot maandag 7 juli om 14 uur een parkeerverbod op het deel van de Grote Markt tussen de Lakenhal en het Hofkwartier. Op zondag 6 juli, van 6 tot 20 uur, is dat deel van de Grote Markt verkeersvrij. Er geldt dan ook een parkeerverbod op het parkeerterrein achter zaal ’t Hof. Meer informatie over het toernooi vindt u op www.summerthals3x3.be.

Kunstacademie palmt leegstaande etalages in

Het stadsbestuur zet een nieuwe stap in de bestrijding van de leegstand in het winkelcentrum. De Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst stelt van 25 juni tot eind augustus (of tot de panden verhuurd worden) tentoon in een aantal leegstaande etalages in het stadscentrum. In de Bovenrij 50 kunt u genieten van een fantasiewereld vol dieren gemaakt door de kinderateliers van Morkhoven, en in de Zandstraat 34 wacht u een jungle met wilde dieren gemaakt door de kinderateliers van Herentals. Op woensdag 25 juni om 15.30 uur opent de tentoonstelling officieel in aanwezigheid van de jonge kunstenaars.

Onderhoud van bomen in Begijnenvest en Nonnenvest

De eiken in de Begijnenvest zijn oud, verzwakt en bevatten veel dood hout. Uit veiligheidsoverwegingen beslist het schepencollege om de dode takken te laten verwijderen, een inventarisatie en een veiligheidscontrole van de bomen te laten uitvoeren, en een rapport met advies voor het toekomstige beheer te laten opmaken. De stad gaat hiervoor een samenwerkingsovereenkomst aan met Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete (RLKGN). Omdat de Begijnenvest historisch en landschappelijk zeer waardevol is, kan RLKGN 70 procent van de kosten subsidiëren. Het aandeel van de stad wordt geraamd op 2.015,74 euro. Volgend jaar volgt nog een grondige herstelsnoei. Ook het OCMW gaat een samenwerkingsovereenkomst aan met RLKGN om de bomen in de Nonnenvest aan te pakken.

Prijsuitreiking ‘Met belgerinkel naar de winkel’

Dit jaar gooide Met Belgerinkel naar de Winkel de spaarkaarten, spaardozen en stempels overboord. Als u van 26 april tot 31 mei met de fiets of te voet ging winkelen, kreeg u telkens een Belgerinkel-lot met een uniek nummer dat u kon registreren op www.belgerinkel.be. Samen registreerden de inwoners van Herentals 7.623 loten. Een onschuldige, digitale hand selecteerde hieruit dertig winnaars.

Het stadsbestuur nodigt alle winnaars uit op de prijsuitreiking die plaatsvindt tijdens de Dag van de Klant, op zaterdag 27 september om 19 uur, in de Lakenhal. 'Met Belgerinkel naar de Winkel' is een actie van de Bond Beter Leefmilieu, Unizo en de Christelijke Mutualiteit in samenwerking met het stadsbestuur.


Aangepaste verkeerssituatie tijdens Kid’s Street

Op zondag 20 juli vindt de jaarlijkse rommelmarkt Kid’s Street plaats in het centrum van Herentals. Tegelijkertijd kunt u gratis deelnemen aan een levend tafelvoetbaltoernooi. Om alles in goede banen te leiden, past het stadsbestuur de verkeerssituatie in de buurt tijdelijk aan. Van zaterdag 19 juli om 8 uur tot maandag 21 juli om 3 uur geldt er een parkeerverbod op het parkeerterrein aan de Paterskerk. Van zondag 20 juli om 5 uur tot maandag 21 juli om 3 uur is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Sint-Magdalenastraat, Vaartstraat, Nieuwstraat (tussen Vaartstraat en Kapucijnenstraat), Blijdenberg en Kapucijnenstraat. Er geldt ook een parkeerverbod. Verkeer uit de Nieuwsstraat kan via de kleine Vaartstraat naar de Belgiëlaan.